Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14/12/2017



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                                11-12-2017
Συνάδελφισσες, -οι,
Μετά από 22 περικοπές στις συντάξεις μας στα χρόνια των μνημονίων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωράει ανενδοίαστα στην 23η. Μετά την περικοπή των νέων συντάξεων με τον περισινό ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου, έρχεται να αξιοποιήσει το εφεύρημα της «προσωπικής διαφοράς» για τους παλιούς συνταξιούχους και να νομοθετήσει την εξανέμιση της από το 2019. Μόλις ένα χρόνο μετά τους όρκους της Κυβέρνησης ότι δεν θα πειράξει τις καταβαλόμενες συντάξεις, έρχεται να νομοθετήσει την κατάργηση ουσιαστικά της προσωπικής διαφοράς, διατηρώντας μόνο το τμήμα που θα υπερβαίνει το 18% της σύνταξης. Και σε περίπτωση που οι περικοπές αυτές δεν αποδώσουν 1,8 δις σε ετήσια βάση, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να κόψει πάλι και από τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις, που τις είχε περικόψει και το προηγούμενο καλοκαίρι.
Άμεσο είναι το πλήγμα στα εισοδήματα μας και από την μείωση του αφορολόγητου ορίου, που σε πολλές περιπτώσεις θα σημάνει μείωση γύρω στα 650 € το χρόνο από το 2020, που μπορεί όμως να ξεκινήσει από το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι.
 Οι περικοπές στην Υγειονομική περίθαλψη που προβλέπεται να ενσωματωθούν στον κρατικό προϋπολογισμό για 2018 ονομάζονται κατ’ ευφημισμόν «εξορθολογισμός των καρτικών κονδυλίων που αφορούν στην Κοινωνική Πρόνοια.
Η κυβερνητική επίθεση, κατ’ εντολή ΕΕ-ΔΝΤ, δεν αφορά αφορά δυστυχώς μόνο τα εύκολα θύματα, τους συνταξιούχους, αλλά και τους εργαζόμενους, με περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και διευκόλυνση των απεργοσταστικών παρεμβάσεων, διατήρηση της αναστολής υποχρεωτικότητας των συλλογικών συμβάσεων, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2018, κατάργηση της διοικητικής   προέγκρισης των ομαδικών απολύσεων από το ΑΣΕ κλπ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!
Η νέα επίθεση λιτότητας μας αφορά όλους, τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Γι’αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς από την κινητοποίηση της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017  που θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλες τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις (ΞΑΝΘΗ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΡΗΤΗ)
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ ώρα 11.00  πμ

Το Δ.Σ. της ΕΣΤΥ-ΙΓΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου